Heb je behoefte om jezelf te verbinden met de Universele Energie en wil je uiteindelijk graag anderen gaan begeleiden in hun helingsproces?

Maak een afspraak

Tijdens de Reiki inwijdingen leer ik je hoe je jezelf en anderen kunt helen.

Reiki wordt vrij vertaald als ‘Universele Energie’. Het behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Het is een methode waarbij kosmische energie wordt overgebracht, waarbij hemel en aardenenergie met elkaar wordt verbonden.

Met Reiki kun je jezelf en anderen helen. Steeds meer mensen maken gebruik van het reiki-genezingsproces om het oorspronkelijke evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen.

De reiki behandelaar maakt energieblokkades vrij met zijn of haar handen. De energie wordt doorgegeven vanuit de kosmos en is als het ware een doorgeefluik. Reiki is ontzettend krachtig. Er komt zowel fysiek als emotioneel meer harmonie in het lichaam terug.

Om een reiki behandelaar te kunnen worden, is een inwijding nodig.

Een inwijding kun je zien als een ceremonie. Het ontvangen van een reiki inwijding is een krachtige spirituele ervaring. Er zijn verschillende niveaus.

Reiki Tera Mai of Seichem

De Reiki energie wordt doorgegeven door Masters als Kathleen Milner. Zij heeft haar helingsmethode de naam Tera-Mai gegeven. Deze Reiki energie biedt vooral de mogelijkheid Karma sneller uit te werken en kan gezien worden als een versterking en uitbreiding van de tot nu toe gebruikte vorm van Reiki. De basis van Tera Mai reiki blijft het oorspronkelijke door Dr. Usui herontdekte Reiki. Als je nog niets met reiki hebt gedaan begin je altijd eerst met Reiki Tera Mai en dan pas met Reiki Seichem.

Seichem bevat ook de volledige Reiki-straal en het helen gaat door middel van de 4 elementen: Aarde, Vuur, Water en Lucht.
De elementen zijn energetische stralen, die uit de kosmos komen. Ze zijn een oneindige bron van liefde. De stralen hebben invloed op alle zijnsvormen. Alles wat is, wordt mede door hun gevormd. Het zijn grote vormgevers.

Ze beïnvloeden niet alleen de mens, maar ook dieren, planten, mineralen en natuurelementen.  Iedere straal beïnvloedt de mens in zijn geheel. Toch heeft iedere straal zijn specifieke invloed gebied.

De Vier graden van Reiki Tera Mai of Seichem:

Bij de Tera Mai I wordt iemands kanalen geopend. Dit kan alleen een Tera Mai Master met de door hem / haar verworven methodiek. Je leert jezelf te behandelen en je hiermee te versterken. Je leert jezelf beter kennen.

Bij Seichem I wordt je verbonden met de helende stralen van de vier elementen Aarde (Reiki), Vuur (Sakara), Water (Sophi-El) en Lucht (Angeliclight). In Tera-Mai Seichem zal je je handen nog wel gebruiken maar de nadruk ligt op het gebruik van je intuïtie en heldere vermogens.

Door deze 4 elementen wordt je resonantie verhoogd, waardoor je meer energie kunt opnemen. Seichem nodigt ons uit te voelen, gedachten worden gericht op het ervaren hiervan. Het heeft een hogere energetische waarde, waardoor blokkades kunnen verdwijnen.

Nadat je de inwijding van Reiki Tera-Mai I of Seichem I hebt mogen ontvangen en de daarbij toebehorende behandelmethodieken, is het belangrijk naar jezelf te luisteren. Ben je enthousiast dan is het zeker passend voor jou!

Tera Mai II of Seichem II is doorgaan in de helende stralen van de vier elementen Aarde, Lucht, Vuur, Water en leren hoe mensen en dieren kunnen worden behandeld op afstand middels de Tera-Mai Symbolen. Ook na de inwijding in de tweede graad komt op alle vlakken veel beweging in jou

Vervolgens de Tera Mai III of Seichem III om de Mastergraad te halen voor jezelf of leraar te worden om het Reiki systeem door te geven.

Tera Mai IV-VII of Seichem IV-VII Is een nieuwe inwijding die aan Kathleen Milner in september 2009 is door gegeven. De inwijding werkt via de Solar-Plexus aan je eigen ego en zet een beschermende energie om je heen en versterkt, niet alleen je eigen energieveld maar, alle energie waar je mee werkt. Je zult meer vanuit liefde gaan werken. Alleen Masters kunnen deze inwijding ontvangen.

Tarieven voor Reiki Tera Mai of Seichem:

Als je nog niets met Reiki hebt gedaan dan begin je eerst met Reiki Tera Mai I

Inwijding Reiki Tera Mai of Seichem: (Tijd in overleg)
– Reiki Tera Mai of Seichem I € 150,00
– Reiki Tera Mai of Seichem II € 250,00
– Reiki Tera Mai of Seichem III € 500,00
– Reiki Tera Mai of Seichem IV,V,VI en VII € 200,00
(inclusief cursusmateriaal)

Als je in een keer kiest voor het volledige traject van Reiki Tera Mai of Seichem, krijg je de inwijding IV t/m VII cadeau.
Je krijgt dus €200,00 korting op het volledige bedrag van €1100,00 en betaalt slechts in een keer €900,00

4 Neven Inwijdingen binnen Tera Mai Reiki  of Reiki Seichem

De neven inwijdingen Yod en de Orde van de Melchizedeck worden geven vanaf de tweede en derde inwijding van de Tera Mai en Seichem. De inwijdingen Violette vuur en Shakti-pac worden alleen gegeven in de derde inwijding van Seichem.

Yod: legt de verbinding tussen de ziele- en wezenster.

Orde van de Melchizedek: opent je hart naar liefde.

Violette Vuur: is de 7de straal uit de kosmos en heeft een heel hoge trilling. Als je bent ingewijd kun je je direct wenden tot deze energie.

Shakti-pac : is de verbinding met de Zon. Het geeft je een dosis extra energie.

Egyptisch Cartouche

Na het afronden van de inwijding Reiki Seichem Master, kun je kiezen voor de inwijding in Egyptisch Cartouche.

Cartouche staat voor een uniek orakel van 25 kaarten en vormt ook een brug tussen alledaagse dingen en het Hogere Zelf.

Iedere kaart heeft een eigen betekenis. Je kunt met de kaarten werken om te mediteren, voor healing of bijvoorbeeld voor het gebruik als bescherming.

Meer over de Niveaus van de Kaarten:

Iedere kaart kent verschillende niveaus en kan op voor elk niveau een bepaalde betekenis hebben:
1. Het spirituele niveau
2. Het psychologische niveau
3. Het materiële niveau

Inwijding in Egyptisch Cartouche:

De inwijdingen verbinden je op een dieper niveau met de symboliek van het oude Egypte. Je wordt ingewijd in 24 van de 25 kaarten. De kaart van Set wordt weggelaten omdat deze het negatieve vertegenwoordigt. Dat betekent dat er 24 keer een inwijding wordt gedaan.

Tarief:
Egyptisch Cartouche € 400,00 (incl. kaarten en lesmateriaal, tijd in overleg)

Reiki Shambhala

Shambhala is gebaseerd op het originele Reiki systeem en voegt er iets aan toe. Net als bij Reiki, is het de energie van de Liefde, die door je hart Chakra komt, het helpt jezelf en anderen te helen.

Er zijn vier graden ‘afstemmingen’ of inwijdingen in Shambhala:

De 1e graad houdt in dat je door middel van handoplegging energie kunt laten stromen naar jezelf en anderen. Je vormt als het ware een kanaal voor het doorgeven van energie en geeft daarmee een Shambhala healing. De inwijding in de 1e graad is met name gericht op healing van het fysieke lichaam..

De 2e graad in Shambhala staat je toe om op afstand healing energie te sturen naar mensen, situaties en plaatsen. Je ontvangt hiervoor symbolen en leert hiermee te werken. Een inwijding in de 2e graad is met name gericht op het mentaal/emotionele energielichaam.

De 3e graad gaat in eerste instantie over meesterschap over je eigen leven. Je ontvangt nog meer symbolen en je voelt dat de sterkte van de energie toeneemt. Je bent bevoegd om mensen in te wijden in de 1e graad van Shambhala.

De 4e graad is de mastergraad. Bij deze inwijding ontvang je de rest van de in totaal 352 symbolen. Deze symbolen hoef je niet te onthouden. Ze worden direct in je energieveld geplaatst en komen tevoorschijn als je ze nodig hebt bij het werken met Shambhala. Op dit niveau ontvang je de symbolen die helpen bij het helen van de spirituele lagen.

Tarieven voor Shambhala:

De inwijdingen in Reiki Shambhala: (Tijd in overleg)
– Reiki Shambhala 1ste graad € 125,00
– Reiki Shambhala 2de graad € 125,00
– Reiki Shambhala 3de graad € 125,00
– Reiki Shambhala 4de graad € 125.00
– Reiki Shambhala Traject € 450,00
(inclusief cursusmateriaal)

Wil je een factuur op bedrijfsnaam, dan zijn alle genoemde bedragen excl. de Btw.

 

Hoe werkt een Reiki Inwijding?

Een reiki inwijding is een cadeautje voor jezelf! De inwijding opent jouw kanalen waardoor je in staat bent jezelf en anderen Reiki behandelingen te geven. Je bent dan een doorgeefluik van de universele levensenergie. Je zult meer gaan voelen en je energiekanalen worden schoongemaakt. Er wordt gewerkt met Reiki mantra’s en symbolen.

Iedere inwijding is persoonlijk en afgestemd op jouw eigen proces. Naast dat we zelf aan de slag gaan met jouw eigen energie, leer je ook wat de symbolen betekenen en hoe je ze zelf kunt gaan inzetten.

Wat levert een Reiki Inwijding op?

Vergroting van het hoger bewustzijn

De reiki inwijdingen zijn een belangrijke spirituele reis, die zorgen voor een vergroting van het hoger bewustzijn. Oude stukken mogen losgelaten en opgeruimd worden. Je staat meer open en hebt een betere verbinding met de universele energie.

Nieuwe Kansen

De reiki inwijdingen openen als het ware een nieuwe deur voor de toekomst. Je bent bewuster dan ooit en voelt meer. Dit helpt je in je dagelijks leven, bijvoorbeeld op de werkvloer of in relaties. Daarnaast kun je, afhankelijk van de inwijding, reiki in gaan zetten om anderen te gaan ondersteunen, eventueel vanuit een eigen praktijk.

Rust

De reiki inwijdingen zorgen voor meer rust in je hele systeem, doordat je zelf ook in een proces gaat en oude stukken los mag laten. Daarnaast word je energetische systeem en lichaam opgevuld met liefdesenergie.

Praktisch

Als je nog niet eerder iets met reiki gedaan hebt, dan start je altijd met Reiki Tera Mai. Uiteraard stem ik graag nog even met jou persoonlijk af wat het beste past.

De inwijdingen zijn individueel, zodat ik je zo goed mogelijk kan ondersteunen in je eigen proces.

De inwijdingen vinden plaats in mijn praktijk in Rotterdam. Betaald parkeren kan voor de deur. Tijd in overleg.

Veelgestelde vragen

Er worden veel verschillende reiki cursussen aangeboden, wat is het verschil?

Bij Reiki (aarde) gaan de meeste leraren uit van het Usui systeem uit Japan. Dit systeem was het eerste Reiki systeem dat bekendheid kreeg over de hele wereld.

Reiki / Tera Mai / Seichem™ (Aarde, water, vuur en lucht) betekent Universele levensenergie en deze benaming is gegeven aan een oude geneeskunst. Tera-Mai™ Reiki komt voort uit de traditionele vorm van Reiki en wordt gezien als een uitbreiding en versterking van de traditionele vorm van Kathleen Milner. Ik geef de inwijdingen volgens dit systeem.

Reiki / Shambhala is gebaseerd op het originele Reiki systeem en voegt er iets aan toe. Net als bij Reiki, is het de energie van de Liefde, die door je hart Chakra komt, die je helpt jezelf en anderen te helen.

Wanneer kies ik voor welke inwijding?

Je start altijd met Reiki Tera Mai, gevolgd door Seichem en dan Egyptisch Cartouche.

Reiki Shambhala is een reiki traject die los staat van het traject ReikiTera Mai en Seichem. De verschillende inwijdingen hebben ook weer verschillende niveaus. Ik overleg graag met je welke voor jou geschikt is.

Wat zijn de tarieven?

4 Reiki Inwijdingen:
Reiki Tera Mai of Seichem I € 150,00
Reiki Tera Mai of Seichem II € 250,00
Reiki Tera Mai of Seichem III € 500,00
Reiki Tera Mai of Seichem IV – VII € 200,00
(Incl Lesmateriaal)

Als je in een keer kiest voor het volledige traject van Reiki Tera Mai of Seichem, krijg je de inwijding IV t/m VII cadeau. Je krijgt dus €200 korting op het volledige bedrag van €1100 en betaalt slechts in een keer €900.

Egyptisch Cartouche € 400,00 (incl. kaarten en lesmateriaal)
Reiki Shambhala Traject 1e t/m 4e graad € 450,00 (per graad € 125,00 incl. lesmateriaal)

Wat anderen zeggen:

Mijn ervaring bij Para Centrum De Roos is heel fijn , Jolanda legt alles heel duidelijk uit en heeft mij in laten zien wie ik ben.

Ik heb de Reiki Tera Mai I en II gevolgd, daardoor ben ik sterker geworden en weet ik veel meer mijn grenzen aan te geven. Jolanda is een prachtig mens, puur en zuiver.

Anabel, Rotterdam

Ik kom al een jaar of 8 bij Jolanda van Bavel, Para Centrum De Roos. Ik heb het Traject Reiki Tera Mai gedaan bij Jolanda, het heeft mij inzichten gegeven en ik heb geleerd om in mijn eigen kracht te staan. Ik heb haar ervaren als eerlijk en oprecht.

Zij geeft je hoop en inzichten waardoor je gaat groeien. Maar wel op de manier die voor jou goed is, en op je eigen tempo. Zij is een helper Pur Sang en zeer bedreven in wat ze doet, staat altijd voor je klaar.

Miranda, Capelle a/d IJssel

Aan de slag met Reiki?

Start met een inwijding.

Liever eerst contact? Bel naar 06 – 45 62 42 75 of neem direct contact op.